Mocskos Építészet


Kari vázlatterv 2.0
május 1, 2011, 4:58 du.
Filed under: terv | Címkék: , , , , ,

<Vázlatterv 2.0 kb így nézne ki>

Annak örömére, hogy A-t kaptam a diploma vázlattervemre, ráadásul egy olyan tervvel, amit már sokkal jobbnak tartok az előző vázlattervi nekifutásnál, íme a vázlattervi anyag.

Elemző tablók:

Az elemző tablók talán egyértelműek. Az új lényegi elem a fraktál amit a két tér közé raktam, és ami az egész együttest szervezi. Az ötlet a csatornahálózat- gyökér analógiából jött, mivel a csatorna is ágfraktál-szerűen épül fel, így a fordítottja jól szervezhet több egymással párhuzamos pavilonegységet. Azért éppen emellett a fraktál mellett döntöttem, mert ez jól elhelyezhető a két térrész közé. Ja és köszi Rinzaan Jargalkának meg Vancsura Zsófikának a park fatörzseinek felméréséért… 65 darab van belőlük…

A park:

Az ágak közé értelmes méretű PETFE membrános-pavilonokat helyeztem, egy pavilon-sémametszet az utolsó oldalon van. Az üzemegységek méreteit a méretezési posztba olvashatók szerint alakítottam. Lényeges volt, h az irdatlan sok fa ne befolyásolja a rendszert, illetve együtt tudjon élni azzal (ezért néhol belenő). A rajzokon nem annyira látszik, de a pavilonok körül vagy 1,5méteres sekély mélyedés, vagy hasonló tó van, ezzel is szervezve a teret, enyhe domborzattal tagolva azt, zártabb ülőhelyeket létrehozva. Szintén nem látszik rendesen, hogy a tér délnyugati végében nem pavilonok, hanem gáztározó dombok vannak a fraktálrendszer szerint elhelyezve; 4 db,  földdel letakarva, hogy érzékelhető legyen az emelkedés-süllyedés a téren.

Az épület:

a fraktál szára határozza meg leginkább, és a fermentor íve. dél felé egy 2 emeletes kávézó tetőterasszal, észak felé pedig fsz-en a parkkezelők, 1. emeleten pedig az üzemkezelők vannak. A zárt terek (a legalsó szinti kamionrakodót kivéve) membránszerkezetesek, és úgy nyúlnak a két szélső fal (dél és észak) és a középső merevítőmag közé, mint a rágógumi vagy a pókháló. A tartályokat gumiszalagszerűen “fogja” az épülethez egy drótháló, növényfuttatás céljából. Ezt is membránszerűen képzeltem el, nem tartószerkezeti elem.

Konklúzió:

alakul a  terv, de hogy konzulensem szavaival éljek: ez még így szar 🙂

Viszont látható a fény a csatorna végén.

Amúgy hogy nehezítsem az életemet, egy olyan külföldi irodában dolgozom diploma mellett, amelyikről már sokszor miséztem itt. Szerintem lesz egy poszt az itteni élményekről is a jövőben, addig is nézegessétek AMID*cero9-ék munkáit a baloldali linkek egyikére kattintva :).

Reklámok

Vélemény? so far
HozzászólásVélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s%d blogger ezt kedveli: