Mocskos Építészet


Makett evolúció
november 20, 2010, 7:28 du.
Filed under: diploma ötlet, kísérleti, terv | Címkék: , , ,

<a legutolsó munkaközi makett – előtérben a rácsrámpa, amely a dekkről vezet a Markusovszky térre>

Fogtam magam, és elkezdtem vadul makettezni, mivel a tervem egyre gyakrabban vett fel olyan formát, amelyet nehéz síkban ábrázolni.

Ezek csak szerkezeti-téri “skiccek”, hiányzik belőlük sok elem (pl a közlekedő rámpa, itt ott a fermentorok…)

Az első, oszloperdőn alapuló (lásd. tanszéki vázlatterv) szerkezettel kezdtem, amelyet annak egy közvetlen változata követett, míg végül levált az épület a szomszéd tűzfalról.

<első verzió – a rugalmas rudak közé szorított elemekkel>

<második verzió – a rudakat frankón elgörbíti a beleejtett test; befejezetlen, mivel halálszopás agysebészet csőrösfogóval utólag görbítgetni a drótokat>

Végül figyelembe vettem a kari vázlatterven elhangzott kritikák egy részét; a házat szabadonállóvá tettem, és elkezdtem pontosabban ügyelni a környezeti kapcsolatokra. A közönségi funkciókat (labor-előadó-kávézó) és a kezelőfunkciókat (kezelőterem, raktár, generátorszoba) összevontam hármasával, így szüntetve meg a kitett közlekedőket.

A legutolsó állapot esetén már megritkultak a pillérek, egy füvesített lejtős dekk köztérként működik. A fél méter föld megvédi a gáztározó mozgó membránját, amely így egy nap leforgása alatt dombból (teli tároló) teknővé (üres tároló) alakul. A gáztározók alsó fele merev betonteknő. A labor-előadó-kávézó funkcióhármas a dekk fölött van (a kávézó ér hozzá a dekkhez), míg a kezelőegységek alulra kerültek. Az oszloperdő egy rácsot tart, amelyre felkúszhatnak mindenféle zöldségek, amik a füvesített dekkből nőnek ki – fák nélküli erdőt hozva létre… éljen a mesterséges ökológia 🙂

folyt. köv….

Reklámok

1 hozzászólás so far
Hozzászólás

Tisztelt Szerkesztő!

A Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin nevében keresem levelemmel!

A Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin egy szerkesztett blogportál, mely új megközelítést kínál szakmai tartalmak bemutatására, és környezetet biztosít, hogy párbeszéd kezdődjön szakmai témákban.
A rendszer üzemeltetésével célunk, eszközt adni szakemberek és szervezetek kezébe, hogy blogokon keresztül, könnyen emészthető formában oszthassák meg tudásukat szakmai tartalmak iránt érdeklődő közönséggel. A rendszer felépítését bemutató ábra itt!

Szakmai blog szerkesztőknek, szakmai szervezeteknek és vállalatoknak van lehetősége rendszerünkben saját felületet üzemeltetni.

Jelenleg partner programunk keretében tartalom szolgáltató szakmai blog szerkesztőket keresünk. Olyan blogok üzemeltetőit, akik kifejezetten szakmai témákkal foglalkoznak és rendszerünket tesztelnék 3 hónapon át. Szakmai blog szerkesztésről információk itt!

A partner programunkban való részvételt szeretnénk felajánlani Önnek!

A szakmai blog szerkesztésével történő pénz kereseti lehetőségről a kompenzációs tervet az info@felsofokon.hu címre eljuttatott kérésre küldjük.

Ha bármilyen kérdése van levelemmel kapcsolatban ne hezitáljon keresni!

Üdvözlettel:

Sipőcz Norbert
Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin műszaki mérnöki szakterület főszerkesztő

Hozzászólás Szerző: Sipőcz Norbert
Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s%d blogger ezt kedveli: