Mocskos Építészet


Kari vázlatterv – I’m a whore
november 9, 2010, 11:45 de.
Filed under: élmény, kiáltvány | Címkék: , ,

Egy dühös önkritika.

Miután a  tanszéki vázlattervi kritikákat (amelyek teljesen félrecélzott közhelyek voltak leginkább pl.: csinálj inkább egy HÁZAT; nem is tudod lerajzolni, akkor nem lehet megépíteni; az építészetben volt már ilyen, túl vagyunk a Pompidou központ őszinteségén, és most már tiszteletbe tartjuk a városi szövetet; nem hiszem, hogy TE leszel az, aki valami újat talál ki; …ebben az esetben a szerkezet csak egy kulisszává válik (!?) stb.)  sértések nélkül végighallgattam – ennek ugye nincs komoly szerepe – , a rákövetkező konzultáción megbeszéltük, hogy jó, akkor most csináljunk egy HÁZAT; ergó falat a cucc köré, mert így bevehető lesz. Tehát valóban kulissza mögé kerül a ház.

Meg is történt a dolog. Sajnálom, hogy félrevezető tervet mutattam be; anything goes – amíg ismerősnek tűnik a formája…

Miért is kellet mindezt megtennem? Mivel ez volt a  13. államilag finanszírozott félévem, fizetnem kellet volna a következő félévtől, ha nem szerzem meg a diploma vázlatterven a zöld jelzést, ami a hallgatói jogviszonyom befejezését is jelenti. Írhattam volna kérvényt, hogy legyenek tekintettel a  közéleti tevékenységemre, elvégzett egyetemen kívüli kurzusokra, két itthoni félévbe belelógó németországi erasmus félévembe, mint a 6,5 évet meghaladó tanulmányok okára, de a mostani egyetemi gazdasági helyeztet sejtve, nem bízhattam benne.

Sok pénzről van szó.

Így hát inkább terveztem egy épületet, amivel nem értek egyet; ezt le kell itt írni, mivel ez a blog az önkritika helye, nyitottsága okán is már. Most elkezdek csinálni egy JÓ házat. És a pokolba ezzel az egyetemmel, amiért ezt kellett (?) tenni; a félelmek, kényszerek és frusztrációk öröklődnek a rendszerben.

I’m a whore – Philip Johnson

Reklámok

Vélemény? so far
HozzászólásVélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s%d blogger ezt kedveli: